CPU-Z   gratis   website   download

CPU-Z is een handig programmatje om even snel de gegevens van de processor en/of werkgeheugen te achterhalen van PC of Laptop. Het programma is bijvoorbeeld erg makkelijk om te kijken of er nog geheugenbankjes vrij zijn of welk type geheugen er worden ondersteund op je computer of op die van een ander. Tevens hoeft het programma niet geïnstalleerd te worden maar kan gewoon gestart worden vanaf de harde schijf of USB stick.
 
CPU_Z main

CPU_Z main

CPU_Z memshot

CPU_Z memshot

VERWIJDERDE BESTANDEN HERSTELLEN

Per ongeluk een bestand verwijderd? Geen nood vaak is deze nog te herstellen. Als u een bestand verwijderd onder Windows op de harde schijf, USB-stick of geheugenkaart is het nog niet echt weg. Windows verwijderd het bestand uit de index waardoor het bv. niet meer wordt weergegeven in Windows verkenner. De ruimte (vrije ruimte) die het bestand innam is beschikbaar voor overschrijving met nieuwe/andere data. Pas op het moment dat de data met andere data is overschreven of als de ruimte geformateerd wordt is het weg.
Met behulp van software kunt u de verwijderde proberen te herstellen. Een aantal programma’s die u hiervoor zou kunnen gebruiken:

·   Migo - Recover Lost Data              Betaalversie   website
·   Piriform - Recuva                           Gratis             website
·   GetData - Recover My Files          Betaalversie    website

TIPS:

·   Installeer een herstel programma voordat u het nodig heeft.
·   Voorkom overschrijving van het bestand, anders is het mogelijk niet meer bruikbaar door beschadiging 
     van de data.
·   Als u nog een herstelprogramma moet installeren nadat u bestand heeft verwijderd, installeer het
     programma dan op een andere partitie dan waar het bestand op stond.
·   Laat het herstelprogramma het te herstellen bestand op een andere partitie herstellen. Voorbeeld: Het
     te herstellen bestand stond op de “C schijf”, laat dan het te herstellen bestand op de “D schijf” herstelt
     worden.
 
All rights reserved Pascal’s website©
CrossLoop (Beta versie)   gratis   website   download

Met CrossLoop kunt u computer hulp op afstand aanbieden of ontvangen, waarbij al naar gewenst u iemand kan laten meekijken op uw computer, u bij iemand anders op de computer meekijkt. Ook is het mogelijk de “gehele” controle van de computer over te geven of te nemen, de gene die hulp biedt krijgt in een window het bureaublad te zien van de andere computer en kan daarin navigeren/werken alsof het de eigen computer is. Verder is er nog een mogelijkheid om rechtstreeks bestanden uit te wisselen. De verbinding wordt gemaakt door dat de gene die hulp wil een 12-cijferige code
(foto1) door geeft (per mail of telefoon) aan de gene die hulp gaat bieden (foto2). Vervolgens wordt er verbinding gemaakt tussen de computers via de website van CrossLoop.
Het programma en een gedeelte van de website is in het Nederlands. U moet er echter nog wel rekening mee houden dat de software nog in Beta status is, en mogelijk niet altijd even vlekkenloos werkt. Vergeet niet het programma toestemming te geven in de firewall om via internet verbinding te mogen maken en te ontvangen.
 
foto1

foto1

foto2

foto2

Links naar andere site's:


Google
 
HD Tune   gratis    website   download

Benieuwd hoe het met de gezondheid van uw harde schijf(ven) is gesteld? Of wilt u meer te weten te komen over uw harde schijf(ven)? HD Tune kan u daar bij helpen, het programma heeft o.a. de volgende opties: benchmark, informatie over harde schijf, de gezondheid en een scan die zoekt naar evt. fouten. Het programma is in het Engels en er is ook een uitgebreidere, PRO versie beschikbaar tegen betaling.
hdtune1

hdtune1

hdtune2

hdtune2

AutoRuns / Sysinternals   gratis    website   download

Als u een echt uitgebreid overzicht wilt van wat er allemaal aan opstartitems, programma’s en services e.d. worden opgestart op een Windows (vanaf Windows 2000 SP4) PC of laptop, dan moet u eens AutoRuns proberen. Het programma hoeft niet geïnstalleerd te worden, het kan vanaf de harde schijf gestart worden. Na het starten worden de benodigde gegevens verzamelt en krijgt u een totaal overzicht te zien, deze informatie kunt m.b.v. de diverse specifieke tabs verder uitfilteren. Ook is het mogelijk om bv. alle Microsoft onderdelen te verbergen of om alle “Code Signatures” te laten controleren. Het programma is in het Engels.
AutoRuns

AutoRuns