Peerguardian 2   gratis     website

Peerguardian 2 is een klein Engelstalig programmaatje dat op de achtergrond draait in Windows, het filtert en blokkeert bepaalde ip-adressen bv. die van anti P2P organisaties zoals BREIN & RIAA e.d. of van overheidsinstanties. Bij de installatie kunt u al aangeven wat er geblokkeerd moet worden, u kunt dit achteraf evt. nog wijzigen. Als u het programma start zoekt het automatisch naar updates voor de lijst met de ip-adressen. Als Peerguardian een ip-adres blokkeert kunt u dat rechtsonder zien, het Peerguardian pictogram knippert dan. Niet alle ip-adressen van bepaalde organisaties worden geblokkeerd omdat deze regelmatig wisselen.
Software:
AnyDVD  trial (21 dgn)    website   download

AnyDVD is een klein DVD rip programmaatje dat z’n werk op de achtergrond doet. AnyDVD sleutelt de encryptie- en/of beveiligingssleutels uit een beveiligde DVD als u deze afspeelt of kopieert, zodat de DVD onbeveiligd lijkt of verwijderd wordt in het geval u de DVD kopieert naar de hardeschijf/ DVDR. Vooral handig als u kinderen heeft of uw duur betaalde DVD uitleent aan iemand anders, dan blijft het origineel onbeschadigd. AnyDVD kunt u ook gebruiken om een DVD rechtstreeks te rippen naar de hardeschijf zonder een ander programma te gebruiken. Het programma wordt regelmatig geüpdate zodat het ook met de nieuwste (gewijzigde) beveiligingssleutels overweg kan, zoals bv. Sony’s Arccos beveiliging. Extra opties zijn o.a. FBI-waarschuwingen of reclame verwijderen en de mogelijkheid om CSS sleutelarchief te gebruiken. Tevens kan AnyDVD (HD versie) overweg met beveiligde audio, Blue-Ray & HD schijfjes. Bij de aanschaf van de volledige (betaalde) versie kunt u “levenslang” gratis updates krijgen.
Peerguardian 2

Peerguardian 2

Peerguardian 2 Bloklist

Peerguardian 2 Bloklist

TuneUp   trial (30 dgn)   website   download

Naar mijn mening is dit “onderhouds” programma voor de PC op dit moment 1 van de beste en meest complete, alleen de mogelijkheid voor schijf defragmentatie ontbreekt. En het is ook nog Nederlandstalig. Het programma is zeer gebruiksvriendelijk (ook voor minder ervaren gebruikers) en overzichtelijk en doet z’n werk vlot en alle wijziging kunnen later teruggedraaid worden via het Rescuecenter. Zoals al eerder vermeld zijn de mogelijkheden zeer uitgebreid oa: Shredder functie, register controle, Memoptimizer, een uitgebreider overzicht kunt u hier vinden. Tevens kunt u met dit programma ook redelijk veilig het uiterlijk van Windows aanpassen naar uw smaak mbv. TuneUp Styler 2.
TuneUp in actie

TuneUp in actie

TuneUp Styler 2

TuneUp Styler 2

 
 
 
 
Terug naar boven
Terug naar boven
Terug naar boven
OpenOffice   gratis   website (NL)   website (ENG)   screenshot

OpenOffice is de gratis tegenhanger van Microsofts Office, en is zo genaamde “OpenSource” sofware en blijft dus ook gratis. Het programma is in grote lijnen vergelijkbaar met de betaalde versie. U zult waarschijnlijk wel even moeten wennen aan de andere benamingen, werking en layout van het programma. Het programma is multi-language.
Terug naar boven
TrueCrypt   gratis    website   download   screenshots

Met TrueCrypt kunt u al uw digitale bestanden voorzien van wachtwoord en encryptie.
Het programma (Engelstalig) maakt op de harde schijf een virtuele partitie aan (deze kan evt. onzichtbaar worden gemaakt) waar u uw data naar toe kopieert, waarbij zelfs gebruik kan worden gemaakt van 3 encryptie algoritmes (achter elkaar) om bestanden te versleutelen.
U kunt ook een complete harde schijf of USB-stick gebruiken. Dus als u wilt dat niemand anders de bestanden op wat voor manier dan ook kunnen gebruiken moet u dit programma gebruiken. Let op!: Als u uw wachtwoord vergeten of kwijt bent dan is er geen mogelijkheid meer om de bestanden te benaderen, u kunt ze dan als verloren beschouwen want er is niemand die u kan helpen (ook NASA, CIA, enz. niet).
Terug naar boven
 
 
All rights reserved Pascal’s website©
ZoneAlarm   gratis   website   download

Windows (XP, Vista) biedt standaard zijn eigen firewall, over de kwaliteit hiervan lopen de meningen/ervaringen nogal uit één. Persoonlijk gebruik ik al enige jaren ZoneAlarm (de gratis versie). Het grote voordeel van ZoneAlarm vind ik dat deze ook het uitgaande data verkeer controleert en niet alleen het binnenkomende data verkeer. Wel zo makkelijk als je het niet nodig vindt dat een bepaalt programma verbinding maakt/krijgt met het internet. Zo viel het mij bijvoorbeeld op dat het WGA-tooltje van Microsoft wel vaker dan één keer naar het thuisfront in Redmond probeert “te bellen”. Verder is het mogelijk om je IP-adres af te schermen (indien mogelijk) en het programma te laten “leren” zodat veel gebruikte programma’s al dan niet (permanent) toestemming hebben om contact te maken met het internet. De betaalde versie(s) is daarbij ook nog van antivirus en/of anti-spyware voorzien.
Noot: Het gebruik van de gratis versie is alleen toegestaan voor thuisgebruik.
Terug naar boven
 
CCleaner   gratis   website   download

U kunt natuurlijk met behulp van “schijfopruiming” uw computer ontdoen van overbodige data of handmatig, maar het kan makkelijker. Het programma CCleaner doet in grote lijnen het zelfde als de schijfopruiming-optie in Windows, met uitzondering van datacompressie. Echter CCleaner schoont meer op zoals bv.: oude logbestanden, .bak bestanden, e-mail .dat bestanden en geschiedenis & log -bestanden van bepaalde programma’s zoals bv.: Winzip, ZoneAlarm, AVG antivirus. Maar ook de “Uninstall” bestanden van de Windows updates kunnen worden verwijderd om zo schijfruimte te besparen. Verder kunt u ook (beperkt) het register van Windows controleren op fouten en deze verwijderen. Heeft u echt wat te verbergen dan kunt bij de opties instellen dat de bestanden worden verwijderd conform de DOD 5220.22-M of NSA norm, dit kost uiteraard wel meer tijd.
Tijdens de installatie wordt gratis de Yahoo-toolbar mee geïnstalleerd, dit kunt u voorkomen door het vinkje weg te halen in de installatie-wizard, zoals in de onderstaande foto.
Terug naar boven
Install CCleaner Yahoo

Install CCleaner Yahoo

 

Google
 
Links naar andere site's:

Snel naar...  
AnyDVD HD Tune
AutoRuns OpenOffice
CCleaner Peerguardian 2
CPU-Z TrueCrypt
CrossLoop TuneUp (2007)
Data terughalen ZoneAlarm