Tweakers.net mag bij de gevorderde computergebruiker zeker niet ontbreken bij zijn favorieten. Voor mij al sinds lange tijd mijn startpagina en bron van informatie op het gebied van computers. Op de mainpage staat het laatste computer gerelateerde nieuws en een kort overzicht van de laatste uitgebrachte updates (inclusief Bèta versies) voor software/ driver/ bios & firmware. Wilt u weten waar u het goedkoopst uw hardware kunt kopen dan moet u zeker eens bij “Pricewatch” kijken, let op evt. bijkomende bezorgkosten. Heeft u een winkel gevonden waar u iets wil bestellen, dan kunt u gelijk even kijken bij de “Shopreview” wat de ervaringen zijn van anderen die daar wat besteld hebben. In het forum is ook veel informatie terug te vinden zoals bv. ervaringen met providers.
Als u opzoek bent naar alternatieve/ leuke of bekende letter stijlen/ types, zoals bv. Disney stijl of uw letters in de Adams Family stijl en nog veel meer. Dan moet u zeker eens hier kijken en het is nog gratis ook.
Een veel voorkomend probleem bij laptop gebruikers is het feit dat de hardware fabrikanten de driver voor de grafische kaart bijna nooit updaten. En u het maar moet doen met een driver van bv. uit 2004. Bij de grafische kaart fabrikant hoeft u vaak ook niet te kijken voor een update. Eigenaren van een laptop met een ATI of Nvidia grafische kaart kunnen echter geluk hebben, op de site van NGO kunt u aangepaste drivers vinden. De drivers zijn dusdanig aangepast dat deze ook met “oudere” kaarten werken en u dus toch beschikt over een actuele driver voor u grafische kaart. Waarschuwing vooraf: Zoals ik zelf inmiddels al heb ondervonden is het niet zonder risico. Na de installatie kunt u een BSOFD (= fatale fout in Windows) krijgen en dient u de driver te deïnstalleren in veilige modus. Het beste kunt u dan een eerder uitgebrachte update installeren, grote kans dat die wel werkt met uw grafische kaart.

Driver voor ATI kunt u hier vinden.

Driver voor Nvidia kunt u hier vinden.

Mijn huidige HP laptop (onder Windows XP sp2) is voorzien van de volgende grafische kaart: Nvidia Geforce GO 7400. Deze werkt prima met de laatste (stable) driver van NGO.
Links + Info        Snel naar de info over:
 
 
 
 
Terug naar boven
Terug naar boven
Terug naar boven
All rights reserved Pascal’s website©
DLL-Files NGO
Fonts Tweakers.net
Windows STOP berichten  
De meeste computergebruikers hebben het al wel eens meegemaakt, je start Windows of een programma op en krijgt de volgende foutmelding: “kan het bestand xxxx.dll niet vinden, het bestand ontbreekt of is beschadigd”. Tja, wat dan een her-/reparatie installatie? Nee, het kan mogelijk veel makkelijker, je download het ontbrekende of beschadigde .dll -bestand van DLL-Files, pak het .zip -bestand uit en plaats het in de juiste map (meestal is dat: c:/Windows/System32 of de installatie map: C:/Program Files/programma map).
 
WINDOWS STOP BERICHTEN

Let op de site waar ik naar verwijs is in het (technisch) Engels.
Soms als Windows vast loopt krijg je het beruchte blauwe stop scherm (aka. BSOD= Blue Screen Of Death) te zien. Daarin staat bv. : “0x0000000A: IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL” maar wat betekent dat nou? Dat kunt u hier op zoeken, tevens wordt er ook verwezen naar diverse kennisbanken ed.
 
Terug naar boven
Terug naar boven

Google
 
Links naar andere site's: